Der findes mange forskellige måder, hvorpå at man kan tilberede sin mad – selv de mest klassiske og ikoniske retter kan laves på et utal af måder, hvor der kan indgå en lang række forskellige køkkenredskaber. Dog har vi danskere det med at køre meget i ring ift. vores madlavning, så det egentlig spørgsmål er nok nærmere hvordan kan man forbedre sin madlavning?
Faktisk er det muligt at forbedre madlavningen markant, samt forsøge sig frem med nye variationer af selvsamme ret, blot ved hjælp af nye redskaber i køkkenet. Herunder vil der komme nogle få tips til hvad du kan gøre, for at forbedre din madlavning ved at skærpe din opmærksomhed omkring nogle køkkenredskaber du måske ikke kender – endnu!
Køb kvalitet
I virkeligheden er der nok mange der ikke anerkender vigtigheden, i at have de rigtige potter og pander, blot for at nævne nogle få. Men bare ved at have den helt rigtige stegepande, kan du forbedre smagen markant, fordi den er tilpasset måden du laver mad på. Det store spørgsmål, som umildbart virker oplagt at stille herefter er: Hvilken stegepande er så den bedste?
Det kan være svært, at finde ud af hvilken slags pande man skal købe. Dog lever vi heldigvis i en tid, hvor det er muligt at tilegne sig ny og forbedret viden blot ved at benytte internettets mange muligheder. Vi ønsker ikke at komme ind på hvilken model du skal købe, da det kan variere en hel del, men ved at læse en stegepande test, kan du måske lettere finde frem til hvad dit behov er, for at forbedre din tilberedning.
Det samme gør sig gældende med gryder, hvis den ikke passer til den måde du gerne vil lave mad på, kan det ikke betale sig at købe en billig gryde. Hvorimod, hvis du blot skal koge lidt pasta og kartofler, så kan de fleste gryder klare sig fint!
Vær nytænkende
Innovation er et ord der nærmest er gået inflation i, men at være nytænkende skader aldrig. Faktisk vil du formegentligt blive overrasket over hvor mange alternativer til traditionel madlavning, som findes blot ved at undersøge det lidt. Det kunne være, at du kunne stege de steaks ligesom du gerne ville have dem, hvis du måske undersøgte mulighederne omkring andre tilberedningsformer?
Kender du til Sous vide metoden, hvor du vakuumpakker din mad og koger det i nogle specielle poser? Herefter kan du give det den ønskede stegeskorpe på panden – en helt fantastisk metode at ramme den perfekte kernetemperatur!
Udover Sous vide, så findes der et andet undervurderet køkkenredskab, som skaber utrolig lækre resultater. Hvis du ikke ved hvad en stegeso er, så er det et slags fad/gryde som bruges til langtidsstegning. Der findes utrolig mange forskellige opskrifter til mad i stegeso. Her kan man eksperimentere og måske finde sin nye yndlingsret.
Fordelene ved en stegeso er, at den er let at anvende og det samme er metoden der hører til. Man skal som sådan ikke tænke alt for meget når man anvender den, som sagt er det langtidsstegning som bare skal stå og passe sig selv.
Køb gode råvarer
Et af de bedste tips, du kan få med herfra er, at du skal købe gode råvarer. Hvis man køber noget friskt kvalitets kød og nye grøntsager, kan det være med til at øge kvaliteten af din madlavning markant. Det giver mange flere smagsoplevelser, hvis man tilbereder det rigtigt.
Du skal blot udvide din horisont og måske finde nogle opskrifter, som du ikke har anvendt før. Hvis du kombinere alle rådene der er nævnt ovenfor, kan du næsten med garanti smage forskel på den mad, du kommer til at tilberede.